ترمینال ریلی چیست؟
کاربرد ترمینال ریلی برای انشعاب گیری از سیم ها در تابلو برق است. ترمینال ریلی، همانطور که از نامش مشخص است، روی ریل داخل تابلوبرق نصب میشود، و امکان اضافه و کم کردن ترمینال از روی ریل و به صورت کشویی وجود دارد.
روش استفاده از این ترمینال ها به این صورت است که بعد از نصب آن روی ریل، سیم ورودی، در یک ورودی ترمینال قرار گرفته و توسط پیچ محکم میشود، به این شکل به ترمینال متصل می شود. سیم خروجی هم در پایانه دیگر ترمینال به همین شکل وصل میشود. در واقع کار ترمینال ریلی، بوجود اوردن اتصال بین ورودی و خروجی ترمینال است، به راحتی میتوان اتصال را از ترمینال قطع کرده و یا تغییر در طراحی سیم کشی های تابلو برق داشت. به کمک جمپر، این امکان وجود دارد که چندین خروجی از یک ورودی اصلی سیم داشته باشیم .
انواع سایز ترمینالهای ریلی از 2.5 تا 150 تولید میشود در حالت عادی برای اتصال سیم تغذیه اصلی تابلو برق، از ترمینال استفاده میکنیم و زمانیکه بخواهیم جریان منبع تغذیه را به یک کلید اتوماتیک و یا شینه مسی وصل کنیم یا زمانی که سایز سیمها بزرگ باشد، استفاده از ترمینال توصیه نمیشود.
انواع ترمینال ریلی پیچی
در تمام سایزها یک ترمینال ارت و یک ترمینال نول موجود است، ظاهر ترمینال نول با ترمینالهای ساده تفاوت زیادی نداشته و فقط رنگ متفاوتی دارند(رنگ زد – سبز). ساختار ترمینال ارت طوری است که با سینی تابلو برق و درنتیجه به کل تابلو وصل است و در صورت اتصال بدنه تابلو برق به سیستم ارت یا زمین، استفاده از این ترمینالها برای اتصال ارت به دستگاه های مختلف مانند موتورهای الکتریکی و یا پریزها ارت دستگاه راتقویت کرده و نیز امنیت کل سیستم را بالا میبرد.
ترمینال برق صنعتی
با توجه به کاربرد بسیار مهم ترمینال در صنعت برق، از این وسیله انواع مختلفی تولید شده است که هر یک از آنها دارای ویژگی و عملکرد خاص خود هستند.
بااستفاده ازترمینال احتمال اتصالی برق و درنتیجه خطرات برقگرفتگی کاهش پیدا میکند و به این دلیل است که، جریان برق در داخل سیمها بدون داغ شدن سیم، از آن عبور کرده و خطر آتش سوزی را به دنبال نخواهد داشت.
از انواع مختلف این وسیله میتوان به نوع ریلی، سرامیکی، شاخهای و آمپلی فایر اشاره کرد که هر یک از آنها دارای انواع و زیرشاخههای مختلفی هستند. برای مثال از انواع ریلی میتوان به نوع ریلی معمولی، ریلی فشاری، ریلی دو یا چند طبقه و ریلی فیوز دار اشاره کرد.
انواع ترمینال ریلی
1-ترمینال پیچی معمولی
از این ترمینال برای اتصال دو سیم استفاده میشود که باید هر سیم را به یک طرف ترمینال وصل کرد و برای محکم نمودن سیم باید پیچ روی آن را برای هر کابل محکم نماییم تا کابل را نگه دارد. برای جدا کردن سیم و کابل باید پیچ را باز کنیم تا کابل آزاد شود.
- ترمینال پیچی سایز 2.5
- ترمینال پیچی سایز 2.5 بلند
- ترمینال پیچی سایز 4
- ترمینال پیچی سایز 6
- ترمینال پیچی سایز 10
- ترمینال پیچی سایز 16
- ترمینال پیچی سایز 25
- ترمینال پیچی سایز 35
- ترمینال پیچی سایز 50
- ترمینال پیچی سایز 70
- ترمینال پیچی سایز 95
- ترمینال پیچی سایز 150
2-ترمینال پیچی ارت
ترمینال پیچی سری ارت دارای سایز های متفاوتی است،. طراحی ظاهری این محصول مانند ترمینال پیچی بوده و می توان آنها را در یک ردیف کنار هم نصب کرد. جنس ترکیبی از پلاستیک پلی آمید 6.6 و فلز دارد. تفاوت اصلی ترمینال ارت با ترمینال معمولی، وجود یک پایه فنر شکل فلزی، زیر ترمینال است. این پایه علاوه بر برقراری اتصال الکتریکی بین ترمینال و ریل، شرایط نصب محمکتر روی ریل را مهیا می سازد.
- ترمینال پیچی ارت سایز 2.5
- ترمینال پیچی ارت سایز 4
- ترمینال پیچی ارت سایز 6
- ترمینال پیچی ارت سایز 10
- ترمینال پیچی ارت سایز 2.5 با پیچ اتصال به ریل
- ترمینال پیچی ارت سایز 4 با پیچ اتصال به ریل
- ترمینال پیچی ارت سایز 6 با پیچ اتصال به ریل
- ترمینال پیچی ارت سایز 10 با پیچ اتصال به ریل
- ترمینال پیچی ارت سایز 16 با پیچ اتصال به ریل
- ترمینال پیچی ارت سایز 35 با پیچ اتصال به ریل
3-ترمینال فیوزی
ترمینال ریلی فیوز خور به منظور حفاظت از تجهیزات برقی با توجه به نوع کاربرد و استفاده این محصولات تعریف می شود. ترمینالهای فیوزی شامل دو بخش می باشد: بخش اول قسمت اصلی ترمینال و بخش دوم اهرم ترمینال که دارای فیوز است. این سری از ترمینال مجهز به چراغ هشدار دهنده (Neon lamp ،LED) بوده و چنانچه فیوز به اصطلاح بسوزد چراغ مربوطه روشن می شود و این هشداری جهت وجود عیب در مدار مربوطه است.
این نوع ترمینال برای نصب و اتصال فیوزها در تابلوهای برق استفاده میشود. آنها امکان قطع و وصل فیوزها را فراهم میکنند و در حفاظت و ایمنی سیستم برقی نقش دارند.
4-ترمینال چند طبقه
ترمینال ریلی چند طبقه به دلیل داشتن طبقات و سطوح زیاد، به شما امکان استفاده حداکثری از فضا را می دهد. این ترمینال روی ریلی که در تابلو برق از قبل نصب شده است، قرار داده می شود. مزایای ترمینال دوطبقه پیچی، بهینه سازی فضای داخل تابلو برق است. در واقع ترمینال های دو طبقه به واسطه داشتن سطوح و طبقات بیشتر از مدل ساده، این امکان را برای کارفرما میسر می سازد تا در کمترین فضایی که در اختیار دارد، حداکثر استفاده را داشته باشد.
2-ترمینال دو طبقه پیچی سایز 4-2.5
3-ترمینال دو طبقه پیچی سایز 2.5-4L
4-ترمینال دو طبقه پیچی لینک دار
خرید ترمینال ریلی
کانکتور الکتریک نمایندگی فروش محصولات رعد در لاله زار تهران میباشد. برای مشاوره یا خرید عمده محصولات رعد از جمله انواع ترمینال مانند ترمینال پیچی و فشاری، انواع ریل و متعلقات آن، جامپر ترمینال ،ترمینال فیوزی، شماره ترمینال و…. رعد الکتریک با کارشناسان فروش ما در کانکتور الکتریک در تماس باشید.