ترمینال ریلی

ترمینال ریلی

تابلو برق یک محفظه الکتریکی از جنس فلز می باشد که تعداد زیادی قطعه الکتیکی را در خود جای داده است. ترمینال ریلی یا کانکتور ریلی یکی از این قطعات است. جهت اتصال قطعات مختلف در داخل تابلو برق بر روی هرکدام از آن‌ها ترمینال‌هایی وجود دارد که می‌توان آن‌ها را به هم متصل نمود، ولی زمانی که بخواهیم تابلو برق را یک تابلو برق دیگر و یا قطعات خارجی سیستم و جعبه ترمینال‌ها (جانکشن باکس) متصل کنیم، به یک سری ترمینال مخصوص نیاز داریم که با نصب سی ریل بر روی سینی تابلو برق می‌توان تعداد زیادی از آن‌ها را در کنار هم قرار داد که اصطلاحا به آن ترمینال ریلی گفته می‌شود.

استفاده از این کانکتوها باعث می‌شود جریان برق بدون افزایش دما از سیم‌ها عبور داده شده و از بروز خطراتی مانند برق گرفتگی و آتش سوزی جلوگیری ‌شود.

 

انواع ترمینال ریلی

ترمینال‌های ریلی انواع مختلفی دارند که از نظر کارایی شبیه یکدیگر بوده اما از لحاظ شکل ظاهری و نحوه اتصال سیم‌ها به آنها تفاوت‌هایی با یکدیگر دارند.

در همه مدل‌های ترمینال‌، برای هر سایز یک ترمینال ارت و یک ترمینال نول وجود دارد که مدل نول آن معمولاً با ترمینال‌های ساده چندان تفاوتی ندارد و تنها رنگ آنها با یکدیگر متفاوت است.

اما ترمینال‌های ارت به گونه‌ای طراحی و تولید شده‌اند که به صورت الکتریکی با سینی تابلو برق و درنتیجه تمام تابلو متصل هستند. از ترمینال ارت که عمدتا در بازار به رنگ سبز یا زرد می باشد، به عنوان پشتیبان مکانیکی، برای ثابت نگه داشتن و تقسیم کابل ارت به نقاط مختلف استفاده می‌شود و برای هدایت جریان الکتریکی کاربرد ندارد.

در ادامه برخی از متداول ترین کانکتورهای ریلی را به شما معرفی می کنیم :

  • ترمینال ریلی معمولی 

کانکتور ریلی معمولی، ساده‌ترین نوع ترمینال است. این نوع کانکتور، از دو طرف پیچ‌های نگهدارنده‌ای دارد که با محکم کردن آن ها سیم‌های برق را در داخل خود محکم متصل می‌کند.

برای اتصال دو سیم یا کابل به همدیگر توسط این ترمینال، باید هر سیم را به یک طرف ترمینال متصل کرده و برای محکم کردن سیم باید پیچ روی آن را برای هر کابل محکم بست. برای جدا کردن سیم و کابل ها نیز کافیست همین پیچ را باز کرده تا کابل آزاد شود.

ترمینال ریلی پیچی 2.5 بلند مدل RTP2.5H ترمینال پیچی TERMINAL BLOCKS

  • ترمینال ریلی فشاری

ترمینال ریلی فشاری از نظر کارکرد مشابه ترمینال ریلی معمولی می باشد و تنها تفاوت آن فقط در نحوه اتصال سیم و کابل بر روی آن است. در ترمینال فشاری با فشردن سر هر سیم به یکی از طرفین ترمینال سیم وارد ترمینال شده و توسط ترمینال نگه داشته می‌شود، ولی برای جدا کردن سیم از ترمینال معمولا باید قسمت ضامن را از روی ترمینال فشار داده تا سیم آزاد شود. کار با این نوع کانکتور ساده است و نصب آسانی دارد ولی قیمت آن بالاتر است.

ترمینال ریلی فشاری سایز 10 مدل RPIT- ترمینال فشاری رعد10

  • ترمینال دوطبقه یا چند طبقه

ترمینال یا کانکتور ریلی دو یا چند طبقه، همان طور که از نامش پیداست ترکیبی از چند کانکتور ریلی فشاری یا معمولی است. بیشترین مزیت استفاده از این نوع ترمینال، اشغال شدن کمترین فضای ممکن در تابلو‌های برق خانگی و صنعتی می باشد.

ترمینال دو طبقه لینک دار سایز 4 رعد DRTP2.5-4L

 

  • ترمینال فیوز دار

ترمینال فیوز دار در مقایسه با سایر کانکتور های ریلی، عملکرد ساده تر اما در مقابل، قیمت و کیفیت بالاتری دارد. داخل این کانکتور ریلی، یک فیوز شیشه‌ای وجود دارد که در زمان بالا رفتن جریان برق از یک میزان مشخص، با ذوب شدن قطعه داخلی خود جریان برق را به صورت کلی قطع می‌کند.

ترمینال فیوزی چراغدار سایز 4 رعد مدل RFT5-LD

از این مدل کانکتور ریلی در مواردی که جریان‌های آنالوگ یا برق دی سی وجود داشته باشد استفاده می‌شود.

  • ترمینال شمش خور

در بین انواع مختلف ترمینال ریلی، ترمینال شمش خور ابعاد بزرگتری داشته و برای جریانات برق با آمپر بالا مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین از شمش روی این نوع کانکتور استفاده شده است.

ترمینال ریلی سری پیچی جریان بالا شمشی سایز 150 RTB150 ترمینال جریان بالا رعد

نکات مهم در خرید ترمینال ریلی

از آنجایی که ترمینال ریلی یکی از تجهیزات پرکاربرد است، در حین خرید و انتخاب آن باید به نکات مهمی توجه کرد :

  • برند سازنده: معروف ترین و معتبرترین برندهای کانکتور ریلی در بازار ایران از نظر کیفیت قابل قبول و مناسب بودن قیمت، برندهای رعد، پارت، فونیکس، کلمسان و واید مولر هستند.
  • نوع ترمینال: کانکتور ریلی انواع مختلفی شده و باید ترمینال مناسب را با توجه به مورد استفاده خود انتخاب کرد.
  • حداکثر جریان قابل حمل: حداکثر جریان قابل حمل باتوجه به سایز ترمینال حداکثر 415 آمپر است.
  • سایز سیم اتصال: سایز سیم اتصال نشان دهنده سایز خود ترمینال نیز می باشد و بین 2.5 تا 150 می تواند متغیر باشد.
  • تعداد طبقه: تعداد طبقات کانکتورهای ریلی تولید شده بین 1 تا 3 طبقه است.
  • رنگ بندی: برای سهولت در تابلو خوانی و راحتی و زیبایی کار، می توان از ترمینال با رنگ های مختلف استفاده کرد. معمولا ترمینال ها دارای رنگ های طوسی، آبی ، قرمز، زرد، سبز ، قهوه ای، مشکی، سفید و نارنجی تولید می شوند.

مزیت استفاده از کانکتور ریلی

  • افزایش ایمنی برق ساختمان
  • جلوگیری از بروز حوادث و خطرات ناشی از اتصالات برقی غیراصولی
  • منظم شدن تابلو برق خانگی و صنعتی
  • کاهش فشار ولتاژ برق در در برق ساختمان
  • انشعاب گیری ایمن و اصولی
  • ایجاد اتصالات دائمی و موقت ایمن

قیمت ترمینال ریلی

کانکتور الکتریک از عرضه کنندگان انواع ترمینال ریلی در بازار لاله زار است که با هدف ارائه خدمات به مشتریان و رعایت اصل کیفیت بالا همراه با قیمت مناسب در حال فعالیت است.

برای مشاهده قیمت و خرید انواع مختلف ترمینال ریلی می توانید از طریق سایت کانکتور الکتریک با ما همراه باشید.

         

برای تماس با کارشناسان ما با شماره های زیر تماس گرفته و یا در پیام رسان های ایتا، روبیکا، تلگرام یا واتساپ با کارشناسان فروش ما در ارتباط باشید.

شماره تلفن واتساپ کانکتور روبیکا کانکتور الکتریک ایتا کانکتور الکتریک تلگرام کانکتور الکتریک شماره تلفن کانکتور الکتریک

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

دیگر مقالات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.